Запит надіслано
ПитанняЧи потрібно СГ відображати в Розрахунку дохід, що виплачений найманим працівником на користь самозайнятої особи, при здійсненні цивільно-правових дій від імені та за рахунок такого СГ?
ВідповідьКоротка:
        Так, потрібно.
    Повна:
         Згідно з п.п. «б» п. 176.2 ст. 176 та п.п. 49.18.2 п. 49.18 ст. 49 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами і доповненнями (далі - ПКУ) особи, які відповідно до ПКУ мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу Розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) до контролюючого органу  за основним місцем обліку. Такий розрахунок подається лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку - фізичній особі податковим агентом протягом звітного періоду.
        Тобто, у разі виплати доходів на користь самозайнятих осіб (фізичних осіб - підприємців та осіб, що проводять незалежну професійну діяльність) найманим працівником, який здійснює цивільно-правові дії від імені та за рахунок суб’єкта господарювання, такий суб’єкт господарювання повинен відобразити в Розрахунку вищезазначену виплату доходу.

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді