Запит надіслано
ПитанняЯка інформація зазначається у графі «Місцезнаходження об’єкта оподаткування» розд. 3 повідомлення за ф. № 20-ОПП, якщо ЮО придбала (орендує) транспортний засіб для службового користування?
ВідповідьКоротка:
     Якщо юридична особа придбала (орендує) транспортний засіб для службового користування, то протягом 10 робочих днів після придбання (оформлення договору оренди) подається повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП до контролюючого органу за основним місцем обліку, де у графі 8 «Місцезнаходження об’єкта оподаткування (вулиця, номер будинку/офіса/квартири)» розд. 3 «Відомості про об’єкти оподаткування платника податків» зазначається адреса місцезнаходження транспортного засобу.
Повна:
     Відповідно до п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) та п. 8.1 розд. VIIІ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 із змінами та доповненнями (далі – Порядок № 1588), платник податків зобов’язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку, повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючий орган за основним місцем обліку у порядку, встановленому розд. VIIІ Порядку № 1588.
     Об’єктами оподаткування і об’єктами, пов’язаними з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (далі – об’єкти оподаткування), є майно та дії, у зв’язку з якими у платника податків виникають обов’язки щодо сплати податків та зборів (п. 8.2 розд. VIIІ Порядку № 1588).
     Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП (далі – повідомлення за ф. № 20-ОПП) подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.
     У повідомленні за ф. № 20-ОПП надається інформація про всі об’єкти оподаткування, що є власними, орендованими або переданими в оренду (п. 8.4 розд. VIIІ Порядку № 1588).
     Форма повідомлення за ф. 20-ОПП наведена у додатку 10 до Порядку № 1588, відповідно до якої передбачено заповнення графи 8 «Місцезнаходження об’єкта оподаткування (вулиця, номер будинку/офіса/квартири)» розд. 3 «Відомості про об’єкти оподаткування платника податків» (далі – графа 8 розд. 3).
     Інформація про однотипні (за видом, використанням, станом та видом права власності) автомобільні транспортні засоби, які не є пунктами пересувної роздрібної торгівлі, громадського харчування або послуг, інших ніж пасажирські та вантажні перевезення, може бути подана в повідомленні за ф. № 20-ОПП як узагальнена з типом об’єкта оподаткування «автомобільні транспортні засоби» та зазначенням кількості таких транспортних засобів в графі «Реєстраційний номер об’єкта оподаткування».
     Таким чином, якщо юридична особа придбала (орендує) транспортний засіб для службового користування, то протягом 10 робочих днів після придбання (оформлення договору оренди) подається повідомлення за ф. № 20-ОПП до контролюючого органу за основним місцем обліку, де у графі 8 розд. 3 зазначається адреса місцезнаходження транспортного засобу.

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді