Запит надіслано
ПитанняДіяло до 27.07.2024 Який порядок внесення змін до ліцензії на право оптової або роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами або рідинами, що використовуються в електронних сигаретах у разі зміни відомостей, зазначених у виданій СГ ліцензії (найменування ЮО або прізвища ФО, місцезнаходження або місця проживання, адреси місця торгівлі в зв’язку з перейменуванням населеного пункту, вулиці тощо)?
ВідповідьДіяла до 27.07.2024 Коротка:
              Суб’єкт господарювання у місячний термін з дня внесення змін подає заяву довільної форми. Орган, який видав ліцензію, протягом трьох робочих днів видає ліцензію, оформлену на новому бланку з урахуванням змін.
Повна:
              Порядок видачі, переоформлення та анулювання ліцензій, зокрема, на право оптової або роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами або рідинами, що використовуються в електронних врегульовано нормами Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» зі змінами і доповненнями (далі – Закон № 481).
              Відповідно до ст. 15 Закону № 481 оптова торгівля на території України алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, здійснюється за наявності у суб’єктів господарювання (у тому числі іноземних суб’єктів господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва (далі – іноземні суб’єкти господарювання)) всіх форм власності ліцензії на оптову торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах.
              Роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин, а для малих виробників виноробної продукції алкогольних напоїв без додавання спирту: вин виноградних, вин плодово-ягідних, напоїв медових) або тютюновими виробами, або рідинами, що використовуються в електронних сигаретах може здійснюватися суб’єктами господарювання/іноземними суб’єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій на роздрібну торгівлю.
              У разі зміни відомостей, зазначених у виданій суб’єкту господарювання/іноземному суб’єкту господарювання ліцензії (за винятком змін, пов’язаних з реорганізацією суб’єкта господарювання/іноземного суб’єкта господарювання та/або зміною типу акціонерного товариства), суб’єкт господарювання зобов’язаний у місячний термін з дня внесення таких змін звернутися до органу, який видав ліцензію, з відповідною заявою.     
              Орган, який видав ліцензію, на підставі заяви суб’єкта господарювання/іноземного суб’єкта господарювання протягом трьох робочих днів видає суб’єкту господарювання/іноземному суб’єкту господарювання ліцензію, оформлену на новому бланку з урахуванням змін.
              Порушення термінів звернення до органу ліцензування щодо зміни відомостей, зазначених у виданій суб’єкту господарювання/іноземному суб’єкту господарювання ліцензії є підставою для анулювання ліцензії.
    Коментар: «Запитання-відповідь переведено до нечинних у зв’язку з набранням чинності окремими нормами Закону України від 18 червня 2024 року № 3817-IX «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального».

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді