Запит надіслано
ПитанняДіяло до 01.01.2019 Чи підлягає оподаткуванню ПДФО сума страхового відшкодування, яка виплачується ФО за пошкоджене застраховане рухоме майно?
ВідповідьДіяла до 01.01.2019 Коротка:
     Ні, не підлягає.     
Повна:
     Відповідно до п.п. «в» п.п. 165.1.27 п. 165.1 ст. 165 розд. IV Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається сума страхового відшкодування, отриманого за договором страхування від страховика – резидента, іншого ніж довгострокове страхування життя у разі, якщо під час страхування цивільної відповідальності сума страхового відшкодування не перевищує розмір шкоди, фактично заподіяної вигодонабувачу (бенефіціару), яка визначається за звичайними цінами на дату такої страхової виплати.
     Коментар: «Запитання-відповідь переведено до не чинних у зв’язку з набранням чинності Законом України від 23 листопада 2018 року № 2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів»»

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді