Запит надіслано
ПитанняДіяло до 23.04.2021 Чи включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу сума, прощена (анульована) кредитором у порядку, передбаченому законом щодо реструктуризації зобов’язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, що отримані на придбання єдиного житла (іпотечні кредити)?
ВідповідьДіяла до 23.04.2021 Коротка та повна відповіді ідентичні:
     Відповідно до п.п. 165.1.59 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається сума, прощена (анульована) кредитором у порядку, передбаченому законом щодо реструктуризації зобов’язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, що отримані на придбання єдиного житла (іпотечні кредити).
     Коментар: «Запитання-відповідь переведено до нечинних у зв’язку з набранням чинності Законом України від 13 квітня 2021 року № 1383-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо реструктуризації зобов’язань за кредитами в іноземній валюті та адаптації процедур неплатоспроможності фізичних осіб».

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді