Запит надіслано
ПитанняДіяло до 23.07.2019 Яким чином заповнюється порядковий номер акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної та заявки на поповнення (коригування) обсягу залишку пального?
ВідповідьДіяла до 23.07.2019
Коротка та повна відповіді ідентичні.
     Відповідно до п. 6 розд. І Порядку заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 25.02.2016 № 218 (далі – Порядок № 218), порядковий номер акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального має містити лише цифрові значення (не повинен містити літер чи інших символів).
     Порядковий номер акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної складається з двох частин:
     у першій частині (до знаку дробу) проставляється порядковий номер;
     у другій частині (після знаку дробу) проставляється код за ЄДРПОУ відокремленого підрозділу юридичної особи або код за внутрішньою кодифікацією, прийнятою юридичною особою, внесений до графи «Код пункту реалізації» п. 5 «Відомості про пункти (склади, комплекси, станції, інші об’єкти) з реалізації пального» заяви за формою № 1-АКП (заява про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального).
     У першій частині порядкового номера акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної та у порядковому номері заявки на поповнення (коригування) залишку пального зазначається цифровий номер, який відповідає послідовному номеру складеного платником податку документа.
     Порядковий номер акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної та заявки на поповнення (коригування) залишку пального не може починатись на «0».
     У клітинках порядкового номера акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, що не заповнюються, в тому числі у разі, якщо документи складаються самим платником податку і дані філії чи структурного підрозділу не заповнюються, нулі, прочерки та інші знаки чи символи не проставляються.
     Пунктом 7 розд. І Порядку № 218 встановлено, що платником податку здійснюється наскрізна нумерація акцизних накладних, розрахунків коригування акцизних накладних, складених протягом календарного року (крім 2016 року, в якому складення акцизних накладних та присвоєння їм порядкових номерів здійснюються відповідно до ст. 231 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями).
     Не допускається повне дублювання порядкових номерів акцизних накладних, розрахунків коригування акцизних накладних, складених платником податку (філією чи структурним підрозділом платника податків) протягом календарного року.
     Допускається дублювання першої частини (до знаку дробу) порядкових номерів акцизних накладних, розрахунків коригування акцизних накладних, складених платником податку (філією чи структурним підрозділом платника податку), у яких другі частини (після знаку дробу) порядкових номерів відрізняються (документи складаються різними філіями/структурними підрозділами платника податку).
     Слід зазначити, що наскрізна нумерація акцизних накладних, розрахунків коригування акцизних накладних та заявок на поповнення (коригування) обсягу залишку пального здійснюється окремо по видах документів.
     Коментар: «Запитання-відповідь переведено до не чинних у зв’язку з набранням чинності наказу Міністерства фінансів України від 19.06.2019 № 262 «Про затвердження форм заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового та/або акцизних складів, акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового, Порядку заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового».

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді