Запит надіслано
ПитанняДіяло до 01.01.2018 У якому контролюючому органі СГ, який перебуває на основному обліку в Офісі великих платників податків ДФС реєструється платником акцизного податку з реалізації пального (за місцем знаходження чи місцем перебування на обліку)?
ВідповідьДіяла до 01.01.2018
Коротка:
     У разі перебування СГ на основному обліку в Офісі великих платників податків ДФС, його реєстрація платником акцизного податку з реалізації пального здійснюється цим контролюючим органом.
     Повна:
     Відповідно до п.п. 212.1.15 п. 212.1 ст. 212 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платником акцизного податку є особа, яка реалізує пальне. Такі особи підлягають обов’язковій реєстрації як платники податку контролюючими органами за місцезнаходженням юридичних осіб, місцем проживання фізичних осіб - підприємців, до початку здійснення реалізації пального (п.п. 212.3.4 п. 212.3 ст. 212 ПКУ).
     Реєстрація платника податку здійснюється на підставі подання особою не пізніше ніж за три робочі дні до початку здійснення реалізації пального заяви, форма якої затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики.
     При цьому відповідно до п. 64.7 ст. 64 ПКУ після включення платника податків до Реєстру великих платників податків (далі – Реєстр) та отримання повідомлення центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує, державну податкову і митну політику, про таке включення платник податків зобов’язаний стати на облік у контролюючому органі, що здійснює супроводження великих платників податків, з початку податкового періоду (календарного року), на який сформовано Реєстр.
     Отже, великий платник податків після включення його до Реєстру з 1 січня відповідного року обліковується за новим місцем обліку – в Офісі великих платників податків ДФС.
     Згідно з п. 6 Порядку електронного адміністрування реалізації пального, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2016 року № 113, заява про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального складається та подається до контролюючого органу за основним місцем обліку особи як платника податків засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного цифрового підпису відповідальних осіб.
     Таким чином, у разі перебування суб’єкта господарювання на основному обліку в Офісі великих платників податків ДФС, його реєстрація платником акцизного податку з реалізації пального здійснюється цим контролюючим органом.
Коментар: «Запитання-відповідь переведено до не чинних, у зв’язку із набранням чинності Законом України від 07 грудня 2017 року № 2245-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році».

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді