Запит надіслано
ПитанняДіяло до 28.04.2020 Чи може СГ, який планує здійснювати більше 5-ти другорядних видів діяльності, при заповненні полів 6а ф. № 1-ОПП та полів 4а ф. № 5-ОПП збільшувати кількість рядків?
ВідповідьДіяла до 28.04.2020
Коротка:
     Суб’єкт господарювання, відомості про якого не включаються до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР), який планує здійснювати більше 5-ти другорядних видів діяльності, при заповненні полів 6а ф. № 1-ОПП та полів 4а ф. № 5-ОПП «другорядні види діяльності» може у зручний для себе спосіб збільшувати кількість рядків.
     Стосовно платників податків, відомості про яких включаються до ЄДР, то інформацію про види діяльності контролюючий орган отримує від державного реєстратора, в порядку визначеному Законом України від 15 травня 2003 року № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань».
Повна:
     Відповідно до ст. 9 Закону України від 15 травня 2003 року № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» (далі – Закон № 755) із змінами в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР) містяться дані, зокрема й про види діяльності юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, внесені на підставі відповідних заяв про державну реєстрацію, документів, що подаються для проведення інших реєстраційних дій.
     Інформаційна взаємодія між ЄДР та інформаційними системами державних органів у випадках, визначених ст. 13 Закону № 755, здійснюється інформаційно-телекомунікаційними засобами в електронній формі у порядку, визначеному Міністерством юстиції України спільно з відповідними державними органами (п. 1 ст. 13 Закону № 755).
     Технічний адміністратор ЄДР в день проведення реєстраційної дії забезпечує передачу до інформаційних систем центрального органу виконавчої влади, що реалізує єдину державну податкову політику та державну політику з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, – відомостей про проведення такої реєстраційної дії (п. 2 ст. 13 Закону № 755).
     Реєстраційні заяви за ф. № 1-ОПП та за ф. № 5-ОПП затверджені наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 «Про затвердження Порядку обліку платників податків і зборів» (у редакції наказу Мінфіну від 22.04.2014 № 462) (далі – Порядок).
     Платники податків, відомості про яких не включаються до ЄДР, подають до контролюючого органу заяви за ф. № 1-ОПП (додаток 5 до Порядку) або за ф. № 5-ОПП (додаток 8 до Порядку), що містять інформацію про види діяльності в полях 6а та 4а «другорядні види діяльності» відповідно.
     Чинним законодавством не передбачено обмежень щодо кількості видів діяльності, які має право використовувати у своїй діяльності суб’єкт господарювання.
     Тобто, суб’єкт господарювання, відомості про якого не включаються до ЄДР, який планує здійснювати більше 5-ти другорядних видів діяльності, при заповненні полів 6а ф. № 1-ОПП та полів 4а ф. № 5-ОПП «другорядні види діяльності» може у зручний для себе спосіб збільшувати кількість рядків.
     Стосовно платників податків, відомості про яких включаються до ЄДР, то інформацію про види діяльності контролюючий орган отримує від державного реєстратора, в порядку визначеному Законом № 755.
Коментар: «Запитання-відповідь переведено до нечинних у зв’язку з набранням чинності Законом України від 06 грудня 2019 року № 361-IX «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення»».

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді