Запит надіслано
ПитанняДіяло до 19.02.2021 До ІКП переносяться грошові зобов’язання по рентній платі зазначені у декларації чи додатку(ах) до неї?
ВідповідьДіяла до 19.02.2021
Коротка:
     До інтегрованої картки платника переносяться грошові зобов’язання по рентній платі зазначені у додатку(ах) до податкової декларації з рентної плати:
     податкове зобов’язання за звітний період;
     податкове зобов’язання, що збільшується;
     податкове зобов’язання, що зменшується;
     сума штрафу;
     сума пені, самостійно нарахована платником.
Повна:
     Відповідно до п.п. 2 п. 1 розд. IV Порядку ведення органами Державної фіскальної служби України оперативного обліку податків і зборів, митних та інших платежів до бюджетів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 07.04.2016 № 422, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 20.05.2016 за № 751/28881 (далі – Порядок № 422), відображення (рознесення) показників форм податкової звітності та звітності з єдиного внеску (далі – Звітні документи) в інтегрованій картці платника (далі – ІКП) здійснюється на підставі алгоритмів, що затверджені у порядку, визначеному окремим організаційно-розпорядчим актом ДФС.
     При поданні платниками Звітних документів у законодавчо встановлені терміни для такого подання, а також поданих з порушенням термінів подання, але до настання граничного строку сплати грошового зобов’язання за такими Звітними документами, нарахування в ІКП відображаються датою, що відповідає даті граничного терміну сплати грошових зобов’язань за такими Звітними документами (п.п. 2 п. 4 розд. ІV Порядку № 422).
     При поданні Звітних документів після настання граничного строку сплати грошового зобов’язання, а також уточнюючих Звітних документів та Звітних документів, поданих за звітний (податковий) період, на який припадає дата ліквідації платника, нарахування в ІКП проводиться за датою їх подання. При цьому за уточнюючими Звітними документами в ІКП відображається різниця між грошовим зобов’язанням, зазначеним у поданому раніше Звітному документі, та грошовим зобов’язанням, розрахованим з урахуванням виявлених платником помилок, штрафу та пені (у разі заниження грошового зобов’язання), визначеним самостійно платником, якщо інше не передбачено формою Звітного документа.
     Форма податкової декларації з рентної плати (далі – Декларація) затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 № 719 (в редакції наказів Міністерства фінансів України від 07.11.2016 № 927 та від 31.05.2017 № 545). Невід’ємною частиною декларації є додатки. Відповідний тип додатка забезпечує обчислення податкового зобов’язання за відповідним видом об’єкта оподаткування.
     У рядку 2 Декларації, зокрема, зазначається код органу місцевого самоврядування за Класифікатором об’єктів адміністративно-територіального устрою України (далі – КОАТУУ) за місцезнаходженням контролюючого органу, до якого подається Декларація.
     За кожним кодом органу місцевого самоврядування за КОАТУУ, зазначеним у рядку 2 Декларації, має подаватись окрема Декларація.
     Відповідно зазначений код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ проставляється у рядках 3 додатків, що додаються до цієї Декларації. Крім того, в деяких додатках передбачені окремі рядки, в яких зазначається код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ за місцезнаходженням: ділянки надр або лісової ділянки, або водного об’єкта.
     Отже, до ІКП переносяться грошові зобов’язання по рентній платі, зазначені у додатку(ах) до Декларації:
     податкове зобов’язання за звітний період;
     податкове зобов’язання, що збільшується;
     податкове зобов’язання, що зменшується;
     сума штрафу;
     сума пені, самостійно нарахована платником.
     Коментар: «Запитання-відповідь переведено до нечинних у зв’язку з втратою актуальності».

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді