Запит надіслано
ПитанняЯк подається витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки при поданні першої податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) або у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі, якщо податкова звітність подається в електронному вигляді?
ВідповідьКоротка:
         Платники плати за землю при поданні першої податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) в електронному вигляді повинні подавати витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки на паперових носіях (надалі такий витяг подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі).
Повна:
          Відповідно до п. 286.2 ст. 286 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму плати за землю щороку станом на 01 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають до відповідного контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. Подання такої декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій. При поданні першої декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) разом з нею подається витяг із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, а надалі такий витяг подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі.
         Форма податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) затверджена наказом Міністерства фінансів України від 16.06.2015 № 560 із змінами та доповненнями (далі – Декларація).
         Формат (стандарт) Декларації передбачає подання в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку податкової декларації.
         При цьому платники плати за землю, які подають Декларації засобами електронного зв’язку, наразі не мають можливість надіслати разом з ними копії інших документів.
         Отже, платники плати за землю при поданні першої Декларації в електронному вигляді повинні подавати витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки на паперових носіях (надалі такий витяг подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі).

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді