Запит надіслано
ПитанняЯкий звітний (податковий) період зазначається в рядку 02 «Звітний (податковий) період» та в рядку 03 «Звітний (податковий) період, що уточнюється» в уточнюючому розрахунку податкових зобов’язань з ПДВ у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок та в додатках до нього?
ВідповідьКоротка:
     В уточнюючому розрахунку податкових зобов’язань з податку на додану вартість у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок та додатках до нього зазначається:
     в рядку 02 «Звітний (податковий) період» – звітний (податковий) період, в якому подається уточнюючий розрахунок;
     в рядку 03 «Звітний (податковий) період, що уточнюється» – період, за який виправляються виявлені помилки.
Повна:
     Відповідно до п. 50.1 ст. 50 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) та п. 2 розд. І Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 № 21, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 29.01.2016 за № 159/28289 (далі – Порядок № 21) у разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ) платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених ст. 50 ПКУ), він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку.
     У разі виправлення помилок у рядках поданої раніше декларації з податку на додану вартість, до яких повинні додаватися додатки, до уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з податку на додану вартість у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок (далі – уточнюючий розрахунок) повинні бути додані відповідні додатки, що містять інформацію щодо уточнених показників (п. 3 розд. IV Порядку № 21).
     В уточнюючому розрахунку та додатках до нього зазначається:
     в рядку 02 «Звітний (податковий) період» – звітний (податковий) період, в якому подається уточнюючий розрахунок;
     в рядку 03 «Звітний (податковий) період, що уточнюється» – період, за який виправляються виявлені помилки.

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді