Запит надіслано
ПитанняСкільки податкових декларацій екологічного податку та додатків 1 – 3 подається та який код КАТОТТГ в них зазначається СГ, який здійснює викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин (у т. ч. двоокису вуглецю) стаціонарними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти, розміщення відходів на територіях різних територіальних громад, які обслуговує одна ДПІ?
ВідповідьКоротка:
             Одну податкову декларацію екологічного податку, разом з якою подаються окремі додатки 1, 2, 3 по кожному об’єкту оподаткування та окремий додаток 1 щодо викидів двоокису вуглецю (починаючи зі звітного (податкового) періоду, в якому досягнуто граничний обсяг викидів двоокису вуглецю).
      При цьому у рядку «код за КАТОТТГ адміністративно-територіальної одиниці» рядка 2 податкової декларації екологічного податку (далі – Декларація) зазначається код адміністративно-територіальної одиниці згідно з КАТОТТГ за місцем обліку платника екологічного податку (місцезнаходження контролюючого органу до якого подається Декларація).
      У Додатках 1 – 3 , зокрема, у рядку 3 зазначається наступна інформація:
      у рядку 3.1 – код територіальної громади, визначений за КАТОТТГ на території якої знаходиться об’єкт оподаткування;
      у рядку 3.2 – код адміністративно-територіальної одиниці, визначений за КАТОТТГ, за місцем розміщення стаціонарних джерел забруднення, здійснення скидів у водні об’єкти, розміщення відходів відповідно.
              Повна:
              Відповідно до п. 250.2 ст. 250 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ) платники екологічного податку складають податкові декларації за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ, подають їх протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, до контролюючих органів та сплачують податок протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації.
              Форма податкової декларації екологічного податку затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 № 715 зі змінами та доповненнями (далі – Декларація). Невід’ємною частиною Декларації є 6 (шість) типів додатків, зокрема:
              розрахунок суми екологічного податку, що справляється за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, здійснюється у додатку 1 до Декларації (по кожному джерелу забруднення) (далі – Додаток 1);
              розрахунок суми екологічного податку, що справляється за скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти, здійснюється у додатку 2 до Декларації (по кожному об’єкту) (далі – Додаток 2);
              розрахунок суми екологічного податку, що справляється за розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах, здійснюється у додатку 3 до Декларації (по кожному об’єкту) (далі – Додаток 3).
              Суб’єкт господарювання за здійснення викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення, скидів забруднюючих речовин у водні об’єкти, розміщення відходів на територіях різних територіальних громад, які обслуговує один контролюючий орган, подає одну Декларацію, разом з якою подаються окремі Додатки 1, 2, 3 по кожному об’єкту оподаткування та окремий Додаток 1 щодо викидів двоокису вуглецю (починаючи зі звітного (податкового) періоду, в якому досягнуто граничний обсяг викидів двоокису вуглецю).
              При цьому у рядку «код за КАТОТТГ адміністративно-територіальної одиниці» рядка 2 Декларації зазначається код адміністративно-територіальної одиниці згідно з КАТОТТГ за місцем обліку платника екологічного податку (місцезнаходження контролюючого органу до якого подається Декларація).
              У Додатках 1 – 3 , зокрема, у рядку 3 зазначається наступна інформація:
              у рядку 3.1 – код територіальної громади, визначений за КАТОТТГ на території якої знаходиться об’єкт оподаткування;
              у рядку 3.2 – код адміністративно-територіальної одиниці, визначений за КАТОТТГ, за місцем розміщення стаціонарних джерел забруднення, здійснення скидів у водні об’єкти, розміщення відходів відповідно.

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді