Запит надіслано
ПитанняДіяло до 22.10.2019 В який термін контролюючим органом надається довідка про підтвердження статусу платника ЄП четвертої групи?
ВідповідьДіяла до 22.10.2019
Коротка:
     Оскільки на сьогодні форми запиту про отримання витягу та витягу з реєстру платників єдиного податку не встановлені, то для підтвердження статусу платника єдиного податку четвертої групи контролюючим органом за місцем податкового обліку платника надається довідка довільної форми протягом одного робочого дня з дня надходження віповідної заяви.
Повна:
     Згідно із п. 295.9 ст. 295 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) сільськогосподарські товаровиробники для переходу на спрощену систему оподаткування або щорічного підтвердження статусу платника єдиного податку подають до 20 лютого поточного року, зокрема:
     загальну податкову декларацію з податку на поточний рік щодо всієї площі земельних ділянок, з яких справляється податок (сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ, багаторічних насаджень), та/або земель водного фонду внутрішніх водойм (озер, ставків та водосховищ), - контролюючому органу за своїм місцезнаходженням (місцем перебування на податковому обліку);
     звітну податкову декларацію з податку на поточний рік окремо щодо кожної земельної ділянки - контролюючому органу за місцем розташування такої земельної ділянки;
     розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва - контролюючим органам за своїм місцезнаходженням та/або за місцем розташування земельних ділянок за формою, затвердженою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної аграрної політики, за погодженням із центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.
     Відповідно до п. 299.9 ст. 299 ПКУ за бажанням зареєстрований платник єдиного податку може безоплатно та безумовно отримати витяг з реєстру платників єдиного податку. Строк надання витягу не повинен перевищувати одного робочого дня з дня надходження запиту. Витяг діє до внесення змін до реєстру.
     Форми запиту про отримання витягу та витягу з реєстру платників єдиного податку затверджуються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.
     Отже, оскільки на сьогодні форми запиту про отримання витягу та витягу з реєстру платників єдиного податку не встановлені, то для підтвердження статусу платника єдиного податку четвертої групи контролюючим органом за місцем податкового обліку платника надається довідка довільної форми протягом одного робочого дня з дня надходження віповідної заяви.
     Коментар: «Запитання-відповідь переведено до не чинних у зв’язку із набранням чинності наказом Міністерства фінансів України від 16.07.2019 № 308 «Про затвердження форм заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, розрахунку доходу за попередній календарний рік, запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку та витягу з реєстру платників єдиного податку».

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді