Запит надіслано
ПитанняЯкий розмір єдиного внеску застосовують ФОП - платники ЄП без використання праці найманих працівників з 01.01.2018?
ВідповідьКоротка:
                 22 відс. на суму, визначену такими платниками самостійно, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», та не менше розміру мінімального страхового внеску.
               Повна:
                 Відповідно до п. 4 частини першої ст. 4 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) є, зокрема ФОП - платники ЄП (крім електронних резидентів (е-резидентів).
                 Єдиний внесок для платників, зазначених у ст. 4 Закону № 2464, встановлюється у розмірі 22 відс. до визначеної ст. 7 Закону № 2464 бази нарахування єдиного внеску (частина п’ята ст. 8 Закону № 2464).
                 Згідно з п. 3 частини першої ст. 7 Закону № 2464 єдиний внесок для ФОП - платників ЄП (крім електронних резидентів (е-резидентів) нараховується – на суми, що визначаються такими платниками самостійно, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої Законом № 2464. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.
                 Отже, ФОП - платники ЄП (крім електронних резидентів (е-резидентів) без використання праці найманих працівників, нараховують єдиний внесок у розмірі 22 відс. на суму, визначену такими платниками самостійно, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої Законом № 2464, та не менше розміру мінімального страхового внеску.

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді