Запит надіслано
ПитанняДіяло до 01.07.2019 Який розмір та порядок сплати річної плати за ліцензію на виробництво алкогольних напоїв?
ВідповідьДіяла до 01.07.2019
Коротка:
     Річну плату за ліцензії на виробництво алкогольних напоїв встановлено в розмірі 780 гривень.
     Ліцензії видаються терміном на п’ять років, а плата за них справляється щорічно.
     Повна:
     Відповідно до ст. 4 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», із змінами та доповненнями (далі – Закон № 481), встановлено річну плату за ліцензії на виробництво спирту етилового, коньячного, плодового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, дистиляту виноградного спиртового, спирту-сирцю плодового та для суб’єктів господарювання первинного виноробства в розмірі 780 гривень.
     Ліцензії видаються терміном на п’ять років, а плата за них справляється щорічно.
     Плата за ліцензії справляється до початку виробництва зазначеної продукції органом, що видає ліцензії, у розмірах, встановлених Законом № 481, і зараховується до місцевих бюджетів.
     Ознайомитися з інформацією про розрахунковий рахунок для внесення плати до місцевого бюджету за своїм місцезнаходженням можна на офіційному веб-порталі ДФС у розділі «Бюджетні рахунки» та у державній податковій інспекції за основним місцем обліку.
     Не дозволяється сплата за весь термін дії ліцензії.
     Сплата чергового платежу за ліцензії здійснюється у розмірах, встановлених Законом № 481,і справляється за кожний наступний щорічний термін дії ліцензії.
Коментар: «Запитання-відповідь переведено до не чинних у зв’язку із набранням чинності Законом України від 23 листопада 2018 року № 2628-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів».

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді