Запит надіслано
ПитанняЯке значення вказується в графі 9 розд. 3 повідомлення за ф. № 20-ОПП у разі закриття, зміни призначення/перепрофілювання об’єкта оподаткування або припинення господарської діяльності платника податків?
ВідповідьКоротка:
         При закритті об’єкта оподаткування/зміні призначення/перепрофілюванні у графу 9 «Стан об’єкта оподаткування» розд. 3 повідомлення № 20-ОПП вноситься одне із значень, що відповідає стану об’єкта оподаткування, що закривається, а саме:
         5 - непридатний до експлуатації;
         6 - об’єкт відчужений/ повернутий власнику;
         7 - зміна призначення/перепрофілювання
     Повна:
         Порядок подання Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (далі – об’єкти оподаткування, повідомлення № 20-ОПП) встановлений розд. VIII Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 із змінами та доповненнями (далі – Порядок).
         Згідно з п. 8.4 розд. VIII Порядку повідомлення № 20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.
         Платники податків, які уклали з відповідним контролюючим органом договір про визнання електронних документів, можуть подати повідомлення № 20-ОПП засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронних довірчих послуг.
         У випадку закриття об’єкта оподаткування, у тому числі внаслідок припинення господарської діяльності платника податків, або зміни відомостей про об’єкт оподаткування (зміна типу, найменування, місцезнаходження, виду права або стану об’єкта оподаткування) платник податків надає до контролюючого органу за основним місцем обліку повідомлення № 20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування, що закривається або щодо якого відбулися зміни, в такому самому порядку та строки, як і при реєстрації, створенні чи відкритті об’єкта оподаткування.
         При цьому в разі зміни призначення об’єкта оподаткування або його перепрофілювання інформація щодо такого об’єкта оподаткування надається в повідомленні двома рядками, а саме: в одному рядку зазначається інформація про закриття об’єкта оподаткування, призначення якого змінюється, у другому – оновлена інформація про об’єкт оподаткування, який створено чи відкрито на основі закритого, при цьому ідентифікатор об’єкта оподаткування змінюється.
         Повідомлення № 20-ОПП з інформацією про закриття або зміни відомостей щодо об’єкта оподаткування подається платником податків у разі, якщо об’єкт оподаткування, на момент подання інформації, є відкритим та перебуває на обліку в контролюючому органі.
         Повідомлення № 20-ОПП заповнюється із дотриманням Пам’ятки для заповнення розділу 3 Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (Додаток до повідомлення за формою № 20-ОПП) (далі – Пам’ятка).
         Відповідний стан об’єкта оподаткування проставляється з дотриманням пункту 6 Пам’ятки.
         При закритті об’єкта оподаткування/зміні призначення/перепрофілюванні у графу 9 «Стан об’єкта оподаткування» розд. 3 повідомлення № 20-ОПП вноситься одне із значень, що відповідає стану об’єкта оподаткування, що закривається, а саме:
         5 - непридатний до експлуатації;
         6 - об’єкт відчужений / повернутий власнику;
         7 - зміна призначення/перепрофілювання.

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді