Запит надіслано
ПитанняЧи є об’єктом оподаткування ПДВ операції з постачання резидентом - платником ПДВ послуг з ремонту суден, що ввезені на митну територію України для такого ремонту, та тих, що знаходяться на митній території України?
ВідповідьКоротка:
        Так.
    Повна:
        Відповідно до пп. «б» п. 185.1 ст. 185 р. V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI (далі - ПКУ) об’єктом оподаткування є операції платників податку з постачання послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до ст. 186 ПКУ.
        Згідно із пп. «г» пп. 186.2.1 п. 186.2 ст. 186 р. V ПКУ місцем постачання послуг є місце фактичного постачання послуг, пов’язаних з рухомим майном, зокрема, послуг із виконання ремонтних робіт і послуг із переробки сировини, а також інших робіт і послуг, що пов’язані з рухомим майном.
        Згідно із пп. «б» пп. 195.1.3 п. 195.1 ст. 195 ПКУ послуги, що передбачають роботи з рухомим майном, попередньо ввезеним на митну територію України для виконання таких робіт та вивезеним за межі митної території України платником, що виконував такі роботи, або отримувачем – нерезидентом, підлягають оподаткуванню ПДВ за ставкою 0%.
        До робіт з рухомим майном належать роботи з переробки товарів, що можуть включати власне переробку (обробку) товарів - монтаж, збирання, монтування та налагодження, у результаті чого створюються інші товари, у тому числі постачання послуг з переробки давальницької сировини, а також модернізацію та ремонт товарів, що передбачає проведення комплексу операцій з частковим або повним відновленням виробничого ресурсу об’єкта (або його складових частин), визначеного нормативно-технічною документацією, у результаті виконання якого передбачається поліпшення стану такого об’єкта;
        Таким чином, операції з постачання резидентом - платником ПДВ послуг із ремонту суден, що знаходяться на митній території України, іншому резиденту підлягають оподаткуванню ПДВ в загальновстановленому порядку за основною ставкою.
        Операції з постачання резидентом - платником ПДВ послуг з ремонту суден, що ввезені на митну територію України для такого ремонту, підлягають оподаткуванню ПДВ за ставкою 0%.

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді