Запит надіслано
ПитанняЯкий порядок оподаткування ПДВ операцій з постачання товарів/послуг відповідно до Рамкової угоди між Урядом України і Комісією Європейських Співтовариств, вчиненої 12.12.06?
ВідповідьКоротка:
     Заходи, визначені ст. 3 Рамкової угоди між Урядом України і Комісією Європейських Співтовариств, що фінансуються в цілому або частково коштом Співтовариства, не обкладаються податками, митними зборами, або іншими стягненнями аналогічного характеру.
Повна:
     Відповідно до п. 3.2 ст.3 р. І Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI якщо міжнародним договором, згода на обов’язковість якого надана Верховною Радою України, встановлено інші правила, ніж ті, що передбачені цим Кодексом, застосовуються правила міжнародного договору.
     Рамкова угода між Урядом України і Комісією Європейських Співтовариств, вчинена 12 грудня 2006 року в м. Брюсселі, ратифікована Законом України від 3 вересня 2008 року №360-VI «Про ратифікацію Рамкової угоди між Урядом України і Комісією Європейських Співтовариств».
     Статтею 3 Рамкової угоди визначено, що заходи, що фінансуються в цілому або частково коштом Співтовариства, не обкладаються податками, митними зборами, або іншими стягненнями аналогічного характеру, зокрема:
     Будь-які товари, що імпортуються з метою реалізації заходів, фінансованих коштом Співтовариства, не обкладаються митними зборами та ввізним митом, податками та подібними виплатами аналогічного характеру, що стягуються Урядом, чи будь-яким його органом.
     На вимогу Комісії Уряд гарантує вчасне митне оформлення імпортованих товарів з метою своєчасної доставки реципієнту для належного виконання контракту.
     Контракти, фінансовані коштом Співтовариства, не підлягають сплаті податку на додану вартість, гербового, реєстраційного або інших аналогічних зборів в Україні, незалежно від того, чи існують такі збори, чи повинні бути впроваджені, і незалежно від того, чи укладені ці контракти з особами з України чи інших країн.
     У тих випадках, коли контракт стосується поставки товарів, що походять з України, контракт повинен бути укладений на підставі цін, без урахування податку на додану вартість. Термін ”товар” слід розуміти як будь-який продукт, послугу і/або права, які підлягають продажу.
     Іноземні підрядники та їхні робітники, які не є громадянами України й не проживають постійно в Україні, що працюють за контрактами, фінансованими коштом Співтовариства, звільняються від усіх податків, зборів та інших обов’язкових платежів, що справляються на території України, включаючи податки, пов’язані із підприємницькою діяльністю та отриманням прибутку.
     Особисте майно та речі господарського вжитку, а також продовольчі товари, які ввозяться для особистого вжитку фізичними особами, що працюють за контрактами, фінансованими коштом Співтовариства, звільняються від ввізного мита, податків та інших аналогічних зборів, які стягуються в Україні. Це не стосується громадян України або осіб, що постійно проживають на території України.
     На кожну сім’ю іноземного експерта дозволяється звільнене від мита ввезення одного автомобіля за умови, що автомобіль буде використовуватися лише на час реалізації відповідного контракту й після закінчення цього строку підлягає реекспорту. Іноземні експерти й члени їхніх сімей можуть отримати права водія після підтвердження вже існуючих у них прав водія.
     Надання зовнішньої допомоги Співтовариством може бути призупинене в разі недотримання Українською Стороною положень ст. 3, а також у разі нецільового використання міжнародної технічної допомоги.

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді