Запит надіслано
ПитанняЧи є базою нарахування єдиного внеску суми грошової допомоги, виплаченої державному службовцю при виході на пенсію?
ВідповідьКоротка:
        Ні.
    Повна:
         Статтею 7 Закону України від  08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами і доповненнями  визначена база нарахування  єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі - єдиний внесок).
        Перелік видів виплат, що здійснюються за рахунок коштів роботодавців, на які не нараховується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 22 грудня 2010 року № 1170 (далі - Перелік).
        До зазначеного Переліку віднесено одноразову допомогу працівникам, які виходять на пенсію згідно із законодавством та колективними договорами (включаючи грошову допомогу державним службовцям та науковим (науково-педагогічним) працівникам), військовослужбовцям при звільненні з військової служби (п. 2 розд. І Переліку).
        Отже,  грошова допомога, виплачена державному службовцю при виході на пенсію, не є базою для нарахування єдиного внеску.

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді