Запит надіслано
ПитанняЧи є базою нарахування єдиного внеску суми заробітної плати, які за рішенням суду донараховуються за періоди до набрання чинності ЗУ № 2464?
ВідповідьКоротка:
        Ні.
    Повна:
         Закон України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) визначає правові та організаційні засади забезпечення збору та обліку єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок), умови та порядок його нарахування і сплати.
        Виключно Законом № 2464 визначаються, зокрема, принципи збору та ведення обліку єдиного внеску, платники єдиного внеску, порядок нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску (частина друга ст. 2 Закону № 2464).
        Дія Закону № 2464 не поширюється на відносини між страхувальником та застрахованою особою, що виникли за періоди до набрання його чинності.
        Тобто, суми заробітної плати, які за рішенням суду донараховуються за періоди до набрання чинності Закону України № 2464, не є базою нарахування єдиного внеску.

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді