Запит надіслано
ПитанняДіяло до 07.02.2019 Чи потрібно подавати Декларацію про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту України і знаходяться за її межами, якщо у СГ, зареєстрованого на території України, є кошти та майно на території ВЕЗ «Крим»?
ВідповідьДіяла до 07.02.2019 Коротка:
     За роз’ясненнями з питання щодо необхідності подання суб’єктом господарювання, зареєстрованого на території України, Декларації про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту України і знаходяться за її межами, у разі якщо у нього є кошти та майно на території ВЕЗ «Крим», пропонуємо звернутись до Національного банку України.
Повна:
     Законом України від 12 серпня 2014 року № 1636 – VII «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України» (далі – Закон 1636) визначено особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України та створено вільну економічну зону «Крим» (далі – ВЕЗ «Крим»).
     ВЕЗ «Крим» запроваджується у межах двох адміністративно-територіальних одиниць України: Автономної Республіки Крим та міста Севастополя (п. 1.1 ст. 1 розд. І Закону 1636).
     При цьому статтею 9 Декрету Кабінету Міністрів України від 19 лютого 1993 року № 15-93 «Про систему валютного регулювання і валютного контролю» визначено, що валютні цінності та інше майно резидентів, яке перебуває за межами України, підлягає обов’язковому декларуванню у Національному банку України. Порядок і терміни декларування встановлюються Національним банком України.
     З урахуванням викладеного, за роз’ясненням з питання щодо необхідності подання суб’єктом господарювання, зареєстрованого на території України, Декларації про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту України і знаходяться за її межами, у разі якщо у нього є кошти та майно на території ВЕЗ «Крим», пропонуємо звернутись до Національного банку України.
     Коментар: «Запитання-відповідь переведено до не чинних у зв’язку з введенням в дію Закону України від 21 червня 2018 року № 2473-VIII «Про валюту і валютні операції».

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді