Запит надіслано
ПитанняДіяло до 01.08.2020 Який порядок проведення розрахунків у безготівкової формі, у разі відпустку палива через ПРК (паливно - роздаточна колонка), яке знаходиться на відповідальному зберіганні згідно договору?
ВідповідьДіяла до 01.08.2020
Коротка:
     Реєстратори розрахункових операцій можуть не застосовуватися при безготівковому розрахунку чи якщо пальне знаходиться на відповідальному зберіганні за умови коли такий відпуск здійснюється з окремих ємкостей призначених для зберігання та відпуску.
Повна:
     Відповідно до п. 1 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» зі змінами та доповненнями (далі - Закон) суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених Законом, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок.
     Згідно з п. 12 ст. 9 Закону передбачено, що РРО та розрахункові книжки не застосовуються, якщо в місці отримання товарів (надання послуг) операції з розрахунків у готівковій формі не здійснюються (оптова торгівля тощо ).
     Таким чином, РРО можуть не застосовуватися при безготівковому розрахунку чи якщо пальне знаходиться на відповідальному зберіганні за умови коли такий відпуск здійснюється з окремих ємкостей призначених для зберігання та відпуску пального.
     Зазначене викладене в листі ДПА України від 19.01.2006 № 834/7/23-8017.
     Коментар: «Запитання-відповідь переведено до нечинних у зв’язку з набранням чинності Законом України від 20 вересня 2019 року № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг».

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді