Запит надіслано
ПитанняДіяло до 15.11.2017 Де платнику можна отримати форму Примірного договору про визнання електронних документів для подання до контролюючих органів звітності в електронному вигляді?
ВідповідьДіяла до 15.11.2017
Коротка та повна відповіді ідентичні.
     Відповідно до п.п. 5.2 п. 5 розд. ІІІ Інструкції з підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку, затвердженої наказом ДПА України від 10.04.2008 № 233 (далі – Інструкція), платник податків отримує в контролюючому органі за місцем реєстрації або на офіційному веб-порталі ДФС України текст примірного договору про визнання електронних документів (далі – Примірний договір), безкоштовне спеціалізоване програмне забезпечення формування та подання до органів ДФС податкових документів в електронному вигляді.
     Форма Примірного договору наведена у Додатку 1 до Інструкції.
     На офіційному веб-порталі ДФС України (www.sfs.gov.ua) цю інформацію можна знайти за посиланням: http://sfs.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/nakazi/ в рубриці Головна> Про службу>Законодавство>Податкове законодавство>Накази>Наказ Державної податкової адміністрації України від 10.04.2008 № 233 «Про подання електронної податкової звітності»>Додаткові матеріали>Примірний договір.
ДФС спрощено процес укладання договорів про визнання електронних документів
(далі – Договір), надісланих в електронній формі, а саме, платником податків укладається один Договір з органом ДФС за основним місцем обліку, який надає право подавати електронні документи до будь-якого органу ДФС, в якому такий платник перебуває на обліку.
     До Договору додаються посилені сертифікати відкритих ключів. Для формування та подання Договору розроблено електронний формат за кодом J(F)1391004.
     Договір з органом ДФС за неосновним місцем обліку не укладається.
     Коментар: «Запитання-відповідь переведено до не чинних у зв’язку з набранням чинності наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 557 «Про затвердження Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами».

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді