Запит надіслано
ПитанняДіяло до 15.12.2017 Які терміни набрання законної сили судових рішень після оскарження суб’єктом господарювання донарахованих податкових зобов’язань згідно повідомлень-рішень, у т.ч. після їх перегляду в апеляційному та касаційному порядку?
ВідповідьДіяла до 15.12.2017
Коротка та повна відповіді ідентичні:
     Відповідно до частини першої ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України від 06 липня 2005 року № 2747-IV зі змінами і доповненнями (далі – Кодекс) постанова або ухвала суду першої інстанції, якщо інше не встановлено Кодексом, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого Кодексом, якщо таку скаргу не було подано.
     У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження (частина третя ст. 254 Кодексу).
     Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що постанова чи ухвала суду не набрала законної сили (частина четверта ст. 254 Кодексу).
     Постанова або ухвала суду апеляційної чи касаційної інстанції за наслідками перегляду, постанова Верховного Суду України набирають законної сили з моменту проголошення, а якщо їх було прийнято за наслідками розгляду у письмовому провадженні, — через п’ять днів після направлення їх копій особам, які беруть участь у справі (частина п’ята ст. 254 Кодексу).
     Ухвали суду, які не можуть бути оскаржені, набирають законної сили з моменту постановлення (частина шоста ст. 254 Кодексу).
     Крім того, відповідно до п. 5 частини першої ст. 215 Кодексу суддя-доповідач протягом десяти днів після відкриття касаційного провадження, зокрема, вирішує питання про зупинення виконання судових рішень, які оскаржуються.
     Коментар: «Запитання-відповідь переведено до не чинних у зв’язку з набранням чинності Законом України від 03 жовтня 2017 року № 2147-VIII «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів».

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді