Запит надіслано
ПитанняДіяло до 05.01.2018 Чи поширюється обмеження щодо граничної суми розрахунків ФО з підприємством (підприємцем) протягом одного дня за товари (роботи, послуги) у розмірі 50000 грн. при проведені таких розрахунків через РРО, РК?
ВідповідьДіяла до 05.01.2018 Коротка:
     Обмеження щодо граничної суми розрахунків встановлене у розмірі 50000 грн. поширюється на розрахунки між фізичною особою та підприємством (підприємцем) протягом одного дня за товари (роботи, послуги), проведені через реєстратори розрахункових операцій, розрахункові книжки.
Повна:
     Відповідно до абзацу третього п. 1 постанови Правління Національного Банку України від 06 червня 2013 року № 210 «Про встановлення граничної суми розрахунків готівкою» із змінами та доповненнями, гранична сума розрахунків між фізичною особою та підприємством (підприємцем) протягом одного дня в розмірі 50000 (п’ятдесяти тисяч) гривень.
     Пунктом 1.2 глави 1 Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 15 грудня 2004 року № 637 із змінами та доповненнями, визначено, що готівкові розрахунки – платежі готівкою підприємств (підприємців) та фізичних осіб за реалізовану продукцію (товари, виконані роботи, надані послуги), а також за операціями, які безпосередньо не пов’язані з реалізацією продукції (товарів, робіт, послуг) та іншого майна.
     Враховуючи викладене вище, обмеження щодо граничної суми розрахунків встановлене у розмірі 50000 грн. поширюється на розрахунки між фізичною особою та підприємством (підприємцем) протягом одного дня за товари (роботи, послуги), проведені через реєстратори розрахункових операцій, розрахункові книжки.
     Коментар: «Запитання-відповідь переведено до не чинних, у зв’язку з набранням чинності постановою Правління Національного банку України від 29 грудня 2017 року № 148 «Про затвердження Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні»».

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді