Запит надіслано
ПитанняДіяло до 06.02.2019 В який строк та на підставі яких документів орган ліцензування проставляє відмітку про чергову сплату за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями (тютюновими виробами)?
ВідповідьДіяла до 06.02.2019 Коротка:
     Внесення інформації до ліцензії про сплату чергового щоквартального платежу органом ліцензування здійснюється протягом 30 календарних днів за умови надання необхідних документів, а саме:
     поданої заявником заяви (довільної форми щодо внесення інформації про сплату за таку ліцензію);
     копії платіжного документа з відміткою банку про сплату;
     оригіналу ліцензії.
Повна:
     Відповідно до ст. 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» зі змінами і доповненнями (далі – Закон № 481) плата за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами справляється щоквартально рівними частками і зараховується до місцевих бюджетів згідно з чинним законодавством.
     Контроль за сплатою річної плати за ліцензії здійснюється органом виконавчої влади, уповноваженим Кабінетом Міністрів України видавати ліцензії на виробництво або імпорт, експорт спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, оптову торгівлю спиртом, оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. Для здійснення контролю суб’єкт господарювання подає зазначеному органу копію платіжного доручення з відміткою банку про сплату (ст. 16 Закону № 481).
     Згідно з пп. 3.1 та 3.10 Рекомендацій щодо організації роботи головних управлінь ДФС із приймання документів та видачі ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, затвердженими наказом ДФС від 24.10.2014 № 213, внесення інформації до ліцензії про сплату чергового щоквартального платежу здійснюється структурним підрозділом головного управління, до повноважень якого належить виконання функцій у сфері ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами (далі – структурний підрозділ головного управління), на підставі поданої заявником копії платіжного документа.
     Крім того заявнику необхідно подати ліцензію та заяву довільної форми з проханням внести інформацію про сплату до такої ліцензії.
     Відповідно до п. 2.10 ст. 10 Закону України від 06 вересня 2012 року № 5203-VI «Про адміністративні послуги» у разі, якщо законом не визначено граничний строк надання адміністративної послуги, цей строк не може перевищувати 30 календарних днів з дня подання суб’єктом звернення заяви та документів, необхідних для отримання послуги.
     Отже, орган ліцензування проставляє відмітку про чергову сплату за ліцензію, на підставі поданої заявником заяви (довільної форми щодо внесення інформації про сплату за таку ліцензію), копії платіжного документа, та оригіналу ліцензії протягом 30 календарних днів.
     Коментар: «Запитання-відповідь переведено до нечинних у зв’язку з набранням чинності наказом ДФС від 01.11.2018 № 701 «Про внесення змін до наказу ДФС від 24.10.2014 № 213»

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді