Запит надіслано
ПитанняЯкий порядок визначення інвестиційного прибутку платника податків від продажу акцій, які попередньо були придбані за рахунок векселя?
ВідповідьКоротка:
     Оподаткування інвестиційного прибутку від продажу акцій, незалежно від форми розрахунку при їх придбанні регламентується п. 170.2 ст. 170 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).
     Інвестиційний прибуток розраховується як позитивна різниця між доходом, отриманим платником податку від продажу окремого інвестиційного активу з урахуванням курсової різниці (за наявності), та його вартістю, що визначається із суми документально підтверджених витрат на придбання такого активу з урахуванням норм підпунктів 170.2.4 - 170.2.6 п. 170.2 ст. 170 ПКУ (крім операцій з деривативами).
Повна:
     Оподаткування інвестиційного прибутку від продажу акцій, незалежно від форми розрахунку при їх придбанні, регламентується п. 170.2 ст. 170 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ), згідно з яким інвестиційний прибуток розраховується як позитивна різниця між доходом, отриманим платником податку від продажу окремого інвестиційного активу з урахуванням курсової різниці (за наявності), та його вартістю, що визначається із суми документально підтверджених витрат на придбання такого активу з урахуванням норм підпунктів 170.2.4 - 170.2.6 п. 170.2 ст. 170 ПКУ (крім операцій з деривативами).

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді