Запит надіслано
ПитанняДіяло до 01.01.2018 Які алкогольні напої відображаються в додатку 1, а які в додатку 3 до декларації акцизного податку?
ВідповідьДіяла до 01.01.2018
Коротка:
     У Додатку 1 до декларації акцизного податку (далі – Декларація) вказуються коди товарів (продукції), на які встановлено специфічні ставки акцизного податку (лікеро-горілчані вироби, коньяк, пиво, винопродукція (крім коньяку), сидр, перрі та інші зброджені напої, одержані виключно в результаті природного (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об’ємних одиниць (без додання спирту)).
     У Додатку 3 до Декларації вказуються коди алкогольних напоїв, на які Податковим кодексом України встановлено ставки акцизного податку та при виробництві яких використовується спирт етиловий, призначений для переробки на алкогольні напої (крім виноматеріалів та вермутів) (горілка, настойки, лікери, слабоалкогольні напої).
Повна:
     Форму декларації акцизного податку, Порядок її заповнення та подання затверджено наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 № 14 зі змінами та доповненнями.
     Податкові зобов’язання із спирту етилового та інших спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, пива та продуктів із вмістом спирту етилового 8,5 відсотка об’ємних одиниць та більше зазначаються платниками акцизного податку у розділі А «Податкові зобов’язання із спирту етилового та інших спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, пива та продуктів із вмістом спирту етилового 8,5 відсотка об’ємних одиниць та більше» декларації акцизного податку (далі – Декларація).
     У Додатку 1 «Розрахунок суми акцизного податку з підакцизних товарів (продукції), на які встановлено специфічні ставки акцизного податку (крім операцій, визначених підпунктами 213.1.9, 213.1.12 пункту 213.1 статті 213 Кодексу)» до Декларації вказуються коди товарів (продукції), на які ст. 215 розд. VI Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами і доповненнями (далі – ПКУ) встановлено специфічні ставки акцизного податку (лікеро-горілчані вироби, коньяк, пиво, винопродукція (крім коньяку), сидр, перрі та інші зброджені напої, одержані виключно в результаті природного (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об’ємних одиниць (без додання спирту)).
     У Додатку 3 «Розрахунок суми акцизного податку з алкогольних напоїв (стаття 225 розділу VI Кодексу)» до Декларації вказуються коди алкогольних напоїв, на які п.п. 215.3.1 п. 215.3 ст. 215 ПКУ встановлено ставки акцизного податку та при виробництві яких використовується спирт етиловий, призначений для переробки на алкогольні напої (крім виноматеріалів та вермутів) та отриманий виробниками відповідно до норм ст. 225 ПКУ (горілка, настойки, лікери, слабоалкогольні напої).
     Коментар: «Запитання-відповідь переведено до не чинних, у зв’язку із набранням чинності Законом України від 07 грудня 2017 року № 2245-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році».

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді