Запит надіслано
ПитанняДіяло до 18.12.2018 В які терміни необхідно здійснювати чергову сплату за ліцензію на право оптової торгівлі алкогольними напоями або тютюновими виробами?
ВідповідьДіяла до 18.12.2018 Коротка:
     Плата за ліцензії на право оптової торгівлі алкогольними напоями або тютюновими виробами вноситься щорічно, до початку наступного року.
Повна:
     Відповідно до ст. 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», із змінами та доповненнями (далі – Закон), ліцензії на право оптової торгівлі видаються терміном на п’ять років уповноваженими Кабінетом Міністрів України органами виконавчої влади в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі.
     Плата за ліцензії справляється органом, що видає ліцензії, у розмірах, встановлених Законом, і зараховується до місцевих бюджетів.
     Річна плата за ліцензії на право оптової торгівлі справляється у розмірі:
     алкогольними напоями - 500000 гривень;
     тютюновими виробами – 500000 гривень;
     сидром та перрі (без додання спирту) - 780 гривень;
     виключно пивом для виробників пива з обсягом виробництва до 3000 гектолітрів на рік - 30000 гривень, обсяг виробництва розраховується з дня внесення плати за ліцензію до дня внесення наступного платежу.
     Згідно з п. 16 Положення про порядок видачі ліцензій на право оптової торгівлі спиртом етиловим і плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами, яке затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 1999 року № 500, із змінами та доповненнями (далі – Положення № 500), видача ліцензій здійснюється тільки за умови подання довідки відповідного фінансового органу про фактичне надходження коштів до бюджету, визначеного законодавством, на підставі поданої заявником копії платіжного доручення (з відміткою установи банку про сплату). Зазначені документи зберігаються в особовій справі суб’єкта підприємницької діяльності.
     Відмітка про внесення плати за ліцензію на наступний рік проставляється на оригіналі ліцензії на підставі поданих, зазначених у п. 16 Положення № 500, документів, а також довідки органу ДФС про відсутність заборгованості перед бюджетом. Плата вноситься щороку. Без відмітки про внесення чергових платежів дія ліцензії призупиняється.
     Враховуючи зазначене, плата за ліцензії на право оптової торгівлі алкогольними напоями або тютюновими виробами вноситься щорічно, до початку наступного року.
Коментар:
«Запитання-відповідь переведено до не чинних у зв’язку з розміщенням оновленої редакції відповіді».

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді