Запит надіслано
ПитанняДіяло до 08.10.2020 До якого (центрального чи територіального) контролюючого органу платник ПДВ, що до 01 січня 2017 року застосовував спеціальний режим оподаткування, подає заяву для одноразового збільшення значення суми, на яку такий платник податку має право зареєструвати податкові накладні/розрахунки коригування до податкових накладних в ЄРПН?
ВідповідьДіяла до 08.10.2020 Коротка:
     Платник ПДВ, який до 01 січня 2017 року застосовував спеціальний режим оподаткування, подає заяву для одноразового збільшення значення суми, на яку він має право зареєструвати податкові накладні/розрахунки коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику.
Повна:
     Законом України від 23 березня 2017 року № 1988-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав вітчизняного сільськогосподарського товаровиробника» підрозд. II розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) доповнено п. 60, відповідно до якого до 31 грудня 2017 року значення суми, на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні/розрахунки коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, визначеної п. 200 прим. 1.3 ст. 200 прим. 1 ПКУ, збільшується на суму коштів, що були перераховані з 01 по 30 січня 2017 року з поточних на спеціальні рахунки, відкриті сільськогосподарським підприємствам, що до 01 січня 2017 року застосовували спеціальний режим оподаткування відповідно до ст. 209 ПКУ, в установах банків, але не більше суми, що мала спрямовуватися на спеціальний рахунок суб’єкта спеціального режиму оподаткування згідно з податковою звітністю за грудень 2016 року, крім уточнюючих розрахунків.
     Таке збільшення здійснюється одноразово за заявою платника податку, поданою в довільній формі до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, разом з копіями платіжних доручень платника, завіреними в установленому порядку банком, які підтверджують таке перерахування.
     Коментар: «Запитання-відповідь переведено до нечинних у зв’язку з втратою актуальності».

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді