Запит надіслано
ПитанняДіяло до 18.07.2018 Який порядок подання Декларації про валютні цінності, доходи та майно, що знаходяться за межами України?
ВідповідьДіяла до 18.07.2018 Коротка:
     Декларація про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту України і знаходяться за її межами (далі – Декларація) подається до контролюючого органу за місцезнаходженням суб’єкта підприємницької діяльності у двох примірниках.
     Один примірник залишається в контролюючому органі для обліку та контролю, а на другому ставиться штамп контролюючого органу і підпис відповідальної особи контролюючого органу, до якого подано Декларацію.
     Другий примірник Декларації зі штампом контролюючого органу та підписом відповідальної особи суб’єкт підприємницької діяльності подає до Національного банку України.
Повна:
     Статтею 9 Декрету Кабінету Міністрів України від 19.02.1993 № 15-93 «Про систему валютного регулювання і валютного контролю» передбачено, що валютні цінності та інше майно резидентів, яке перебуває за межами України, підлягає обов’язковому декларуванню у Національному банку України (далі – НБУ). Порядок і терміни декларування встановлюються НБУ.
     Форма Декларації про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту України і знаходяться за її межами (далі – Декларація) затверджено Наказом Міністерства фінансів України від 25.12.1995 № 207.     
     Декларація подається до контролюючого органу за місцезнаходженням суб’єкта підприємницької діяльності у двох примірниках.
     Один примірник залишається в контролюючому органі для обліку та контролю, а на другому ставиться штамп контролюючого органу і підпис відповідальної особи контролюючого органу, до якого подано Декларацію.
     Другий примірник Декларації зі штампом контролюючого органу та підписом відповідальної особи суб’єкт підприємницької діяльності подає до НБУ.
     Коментар: «Запитання-відповідь переведено до не чинних на підставі листа Нацiонального банку України від 12.07.2018 № 40-0006/38073 «Про змiну порядку декларування валютних цiнностей в Нацiональному банку України».

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді