Запит надіслано
ПитанняДіяло до 01.01.2022 Чи повинен платник ПДВ при отриманні від нерезидента послуг з постачання програмної продукції скласти податкову накладну та який порядок відображення такої операції в податковій звітності з ПДВ?
ВідповідьДіяла до 01.01.2022 Коротка:
     Для надання відповіді на порушене питання потрібно мати достатньо інформації для ідентифікації здійснюваної платником операції, а тому пропонуємо звернутись до контролюючого органу із запитом на отримання індивідуальної податкової консультації з детальним описом характеру здійснюваних операцій.
Повна:
     Діюча редакції Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) містить дві норми, які визначають особливості оподаткування ПДВ операцій, пов’язаних з постачанням програмної продукції:
     п. 186.3 ст. 186 ПКУ, якою передбачено особливості визначення місця постачання послуг з розроблення, постачання та тестування програмного забезпечення, від якого залежить порядок оподаткування таких послуг;
     п. 26 прим. 1 підрозд. 2 розд. XX ПКУ, яким визначено режим звільнення від оподаткування операцій з постачання програмної продукції.
     Таким чином, для надання відповіді на порушене питання потрібно мати достатньо інформації для ідентифікації здійснюваної платником операції, а тому пропонуємо звернутись до контролюючого органу із запитом на отримання індивідуальної податкової консультації з детальним описом характеру здійснюваних операцій.
     Коментар: «Запитання-відповідь переведено до нечинних у зв’язку з внесенням змін до підпункту «в» пункту 186.3 статті 186 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ пунктом 43 розділу І Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень»».

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді