Запит надіслано
ПитанняДіяло до 03.07.2020 Чи зазначаються обсяги постачання товарів, вироблених на давальницьких умовах у графі 4 розд. 6 заяви про внесення сільськогосподарського товаровиробника до Реєстру отримувачів бюджетної дотації?
ВідповідьДіяла до 03.07.2020 Коротка:
     Якщо товари, вироблені на давальницьких умовах відносяться до сільськогосподарських товарів, визначених у групах 1 - 24 УКТ ЗЕД, то обсяги операцій з постачання таких товарів, зазначаються у графі 4 розділу 6 заяви про внесення сільськогосподарського товаровиробника до Реєстру отримувачів бюджетної дотації.
Повна:
     Відповідно до п.п. 14.1.41 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) давальницькою сировиною вважається сировина, матеріали, напівфабрикати, комплектуючі вироби, енергоносії, що є власністю одного суб’єкта господарювання (замовника) і передаються іншому суб’єкту господарювання (виробнику) для виробництва готової продукції, з подальшим переданням або поверненням такої продукції або її частини їх власникові або за його дорученням іншій особі.
     Операція з давальницькою сировиною - операція з переробки (обробки, збагачення чи використання) давальницької сировини (незалежно від кількості замовників і виконавців, а також етапів (операцій)) з метою одержання готової продукції за відповідну плату (п.п. 14.1.134 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).
     У графі 4 розділу 6 заяви про внесення сільськогосподарського товаровиробника до Реєстру отримувачів бюджетної дотації (далі – Заява) зазначається обсяг постачання сільськогосподарської продукції (товарів), визначеної у п. 2.15 ст. 2 розд. 1 Закону України від 24 червня 2004 року № 1877-ІV «Про державну підтримку сільського господарства України» (далі – Закон № 1877).
     Згідно з п. 2.15 ст. 2 Закону № 1877 сільськогосподарською продукцією (сільськогосподарськими товарами) є, зокрема товари, зазначені у групах 1 – 24 УКТ ЗЕД згідно із Законом України від 19 вересня 2013 року № 584-VІІ «Про Митний тариф України», якщо при цьому такі товари (продукція) вирощуються, відгодовуються. виловлюються, збираються, виготовляються, виробляються, переробляються безпосередньо виробником цих товарів (продукції), а також продукти обробки та переробки цих товарів (продукції), якщо вони були придбані або вироблені на власних або орендованих потужностях (площах).
     Отже, якщо товари, вироблені на давальницьких умовах відносяться до сільськогосподарських товарів, визначених у групах 1 - 24 УКТ ЗЕД, то обсяги операцій з постачання таких товарів, зазначаються у графі 4 розділу 6 Заяви.
     Коментар: «Запитання-відповідь переведено до нечинних у зв’язку з набранням чинності Законом України від 04 червня 2020 року № 674-IX «Про Митний тариф України».

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді