Запит надіслано
ПитанняДіяло до 12.03.2021 Як в податковій накладній відображаються дані по зворотній (заставній) тарі?
ВідповідьДіяла до 12.03.2021 Коротка:
     До розділу А податкової накладної вносяться узагальнюючі дані за операціями, на які складається така податкова накладна, зокрема:
     у рядку I зазначається загальна сума коштів, що підлягають сплаті з урахуванням ПДВ.
     у рядку Х розділу А зазначаються дані щодо зворотної (заставної) тари.
     Тобто дані щодо зворотної (заставної) тари, зазначені в рядку Х розділу А, не враховуються у загальній сумі коштів, що підлягають сплаті з урахуванням ПДВ (рядок I розділу А податкової накладної).
Повна:
     Відповідно до п. 16 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 № 1307, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 26.01.2016 за № 137/28267, таблична частина податкової накладної складається з двох розділів: А і Б.
     До розділу А податкової накладної (рядки I - X) вносяться узагальнюючі дані за операціями, на які складається така податкова накладна, зокрема:
     у рядку I зазначається загальна сума коштів, що підлягають сплаті з урахуванням ПДВ;
     у рядку Х зазначаються дані щодо зворотної (заставної) тари.
     Вартість тари визначається у договорі (контракті) як зворотна (заставна) і не включається до бази оподаткування, а зазначається в рядку Х розділу А податкової накладної як загальна сума коштів, що підлягають сплаті.
     Тобто, дані щодо зворотної (заставної) тари, зазначені в рядку Х розділу А податкової накладної, не враховуються у загальній сумі коштів, що підлягають сплаті з урахуванням ПДВ (рядок I розділу А податкової накладної).
     Коментар: «Запитання-відповідь переведено до нечинних, у зв’язку з набранням чинності наказом Міністерства фінансів України від 01.03.2021 № 131 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України».

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді