Запит надіслано
ПитанняДіяло до 23.05.2020 Чи необхідно при заповненні поля «Додатки на __ арк.» Податкової декларації з податку на прибуток підприємств враховувати кількість арк. фінансової звітності?
ВідповідьДіяла до 23.05.2020
Коротка:
     При заповненні поля «Додатки на __ арк.» Податкової декларації з податку на прибуток підприємств в загальній кількості аркушів враховується, зокрема кількість аркушів по формах фінансової звітності.
Повна:
     Згідно з п. 46.2 ст. 46 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платник податку на прибуток подає разом з відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації з урахуванням вимог ст. 137 ПКУ.
     Фінансова звітність, що складається та подається відповідно до п. 46.2 ст. 46 ПКУ, зокрема платниками податку на прибуток, є додатком до податкової декларації з податку на прибуток та її невід’ємною частиною.
     Форма Податкової декларації з податку на прибуток підприємств затверджена наказом Міністерства фінансів України від 20.10.2015 № 897 зі змінами та доповненнями (далі – Декларація).
     До Декларації додаються, зокрема додатки до рядків Декларації, у тому числі фінансова звітність як додаток ФЗ. При цьому в інформації «Наявність додатків» проставляється позначка «+». Відомості про форми фінансової звітності, які одночасно подаються з Декларацією, відображаються у відповідній таблиці Декларації.
     Таким чином, при заповненні поля «Додатки на __ арк.» Декларації в загальній кількості аркушів враховується, зокрема кількість аркушів по формах фінансової звітності.
     Коментар: «Запитання-відповідь переведено до нечинних у зв’язку з набранням чинності Законом України від 16 січня 2020 року № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді