Запит надіслано
ПитанняДіяло до 12.11.2019 Яка гранична сума готівкового розрахунку одного підприємства (підприємця) з іншим підприємством (підприємцем) на протязі дня?
ВідповідьДіяла до 12.11.2019
Коротка:
     Суб’єкти господарювання (підприємства /підприємці) мають право між собою здійснювати розрахунки готівкою протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами – у розмірі до 10000 (десяти тисяч) грн. уключно.
Повна:
     Відповідно до п. 6 розд. ІІ Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 29 грудня 2017 року № 148 (далі – Положення № 148), суб’єкти господарювання мають право здійснювати розрахунки готівкою протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами, зокрема між собою – у розмірі до 10000 (десяти тисяч) грн. уключно.
     Платежі понад установлені граничні суми проводяться через банки або небанківські фінансові установи, які в установленому законодавством порядку отримали ліцензію на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунку, шляхом переказу коштів з поточного рахунку на поточний рахунок або внесення коштів до банку чи небанківської фінансової установи для подальшого їх переказу на поточні рахунки в банку. Кількість суб’єктів господарювання та фізичних осіб, з якими здійснюються готівкові розрахунки, протягом дня не обмежується.
     Обмеження, установлене в абзаці другому п. 6 розд. II Положення № 148, стосується також розрахунків під час оплати за товари, придбані на виробничі (господарські) потреби за рахунок готівки, одержаної за допомогою електронного платіжного засобу.
     Коментар: «Запитання-відповідь переведено до не чинних, у зв’язку із набранням чинності постановою Правління Національного банку України від 07 листопада 2019 року № 131 «Про затвердження Змін до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні»».

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді