Запит надіслано
ПитанняДіяло до 01.08.2020 Який період може бути врахований при визначені граничного розміру розрахункових операцій з продажу товарів (наданні послуг) у разі перевищення якого застосування РРО є обов’язковим?
ВідповідьДіяла до 01.08.2020 Коротка:
     Згідно з чинним законодавством при перевищенні граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій протягом будь-якого періоду, що складає 12 місяців, суб’єкти господарювання протягом місяця повинні перейти на облік розрахункових операцій із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій.
Повна:
     Постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2000 року № 1336 «Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі – Постанова № 1336) затверджено Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій (далі – Перелік).
     Відповідно до п. 2 Постанови № 1336 граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг), у разі перевищення якого застосування реєстраторів розрахункових операцій є обов’язковим, для форм та умов проведення діяльності, визначених у пп. 2, 3, 5, 6, 13, 14, 17, 22, 23, 27 Переліку, 500 тис. грн. на один суб’єкт господарювання, а визначених у пп. 4 і 7 Переліку, - 250 тис. грн. на один структурний (відокремлений) підрозділ (пункт продажу товарів (надання послуг).
     При перевищенні граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій протягом будь-якого періоду, що складає 12 місяців, суб’єкти господарювання на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2001 року № 121 «Про терміни переведення суб’єктів підприємницької діяльності на облік розрахункових операцій у готівковій та безготівковій формі із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій» із змінами та доповненнями протягом місяця повинні перейти на облік розрахункових операцій із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій.
     Коментар: «Запитання-відповідь переведено до нечинних у зв’язку з набранням чинності постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 631 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій».

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді