Запит надіслано
Питаннядіяло до 20.11.2018 Яким чином можна заблокувати/скасувати власний посилений сертифікат, отриманий в АЦСК ІДД ДФС за електронним запитом, не відвідуючи відокремленого пункту реєстрації АЦСК ІДД ДФС?
ВідповідьДіяла до 20.11.2018
Коротка:
     Процедуру блокування/скасування власного посиленого сертифіката за електронним запитом наведено в підпунктах 5.10, 5.11 п. 5 Настанови користувача «ІІТ Користувач ЦСК-1» та у «Відеоінструкції по блокуванню/скасуванню посилених сертифікатів за електронним запитом», які можна переглянути в розділі «Скасування, блокування, поновлення сертифікатів» офіційного інформаційного ресурсу АЦСК ІДД ДФС.
     Зазначена процедура здійснюється цілодобово за допомогою надійного засобу електронного цифрового підпису «ІІТ Користувач ЦСК-1» та особистого ключа підписувача.
     Інформування підписувача про блокування/скасування здійснюються в режимі реального часу.
     Блокування/скасування посиленого сертифіката за електронним запитом не потребує оформлення паперових документів та відвідування відокремленого пункту реєстрації АЦСК ІДД ДФС.
Повна:
     Під блокуванням посиленого сертифіката розуміється тимчасове припинення чинності посиленого сертифіката.     
     Після блокування посиленого сертифіката, підписувач може протягом тридцяти календарних днів поновити строк чинності посиленого сертифіката. Блокований посилений сертифікат буде автоматично скасований Акредитованим центром сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС (далі – АЦСК ІДД ДФС), якщо протягом зазначеного строку клієнт не поновить його чинність.
     Скасування посиленого сертифіката – це дострокове припинення чинності посиленого сертифіката. Скасовані посилені сертифікати поновленню не підлягають.
     Блокування/скасування посиленого сертифіката за електронним запитом не потребує оформлення паперових документів та відвідування відокремленого пункту реєстрації АЦСК ІДД ДФС. При цьому необхідно мати діючий особистий ключ та пам’ятати пароль захисту до нього.
     Зазначена процедура здійснюється цілодобово за допомогою надійного засобу електронного цифрового підпису «ІІТ Користувач ЦСК-1», який можна безкоштовно завантажити з офіційного інформаційного ресурсу АЦСК ІДД ДФС (розділ «Програмне забезпечення» вкладка «Надійний засіб електронного цифрового підпису – «ІІТ Користувач ЦСК-1»).
     Після завантаження архівного файлу необхідно його розархівувати та здійснити інсталяцію програмного забезпечення (далі – ПЗ).
     Для блокування власного посиленого сертифіката у ПЗ необхідно обрати підпункт «Заблокувати власний сертифікат» в пункті меню «Сертифікати та СВС».
     Далі з’являється повідомлення щодо блокування посиленого сертифіката, для підтвердження блокування натискаємо кнопку «Да».
     Після появи захищеного робочого столу необхідно обрати носій ключової інформації (далі – НКІ) та ввести пароль захисту особистого ключа.
     Після зчитування особистого ключа розпочне роботу майстер блокування посиленого сертифіката. У наступному вікні необхідно обрати посилений сертифікат CMP-серверу АЦСК ІДД ДФС.
     Якщо поля у вікні «Блокування сертифіката» не заповнені автоматично, необхідно ввести наступні параметри підключення до сервера взаємодії ЦСК:
     DNS-ім’я чи ІР-адресу сервера (acskidd.gov.ua);
     ТСР-порт (80);
     параметри доступу до proxy-сервера (за необхідності та якщо не встановлено в параметрах роботи).
     Після встановлення параметрів необхідно натиснути кнопку «Далі». Після відправки запиту на блокування посиленого сертифіката з’явиться вікно «Результат обробки запиту». Для завершення роботи майстра натиснути кнопку «Завершити».
     Після блокування посиленого сертифіката, підписувач може протягом тридцяти календарних днів поновити строк чинності посиленого сертифіката. Блокований посилений сертифікат буде автоматично скасований АЦСК ІДД ДФС, якщо протягом зазначеного строку клієнт не поновить його чинність.
     Для скасування власного посиленого сертифіката у ПЗ необхідно обрати підпункт «Скасувати власний сертифікат» в пункті меню «Сертифікати та СВС».
     Далі з’являється повідомлення щодо скасування посиленого сертифіката. Для підтвердження скасування натискаємо кнопку «Да».
     Після появи захищеного робочого столу необхідно обрати НКІ та ввести пароль захисту особистого ключа.
     Після зчитування особистого ключа розпочне роботу майстер скасування посиленого сертифіката. У наступному вікні необхідно обрати посилений сертифікат CMP-серверу АЦСК ІДД ДФС.
     Якщо поля у вікні «Скасування сертифіката» не заповнені автоматично, необхідно ввести наступні параметри підключення до сервера взаємодії ЦСК:
     DNS-ім’я чи ІР-адресу сервера (acskidd.gov.ua);
     ТСР-порт (80);
     параметри доступу до proxy-сервера (за необхідності та якщо не встановлено в параметрах роботи).
     Після встановлення параметрів необхідно натиснути кнопку «Далі».
     Після відправки запиту на скасування посиленого сертифіката з’явиться вікно «Результат обробки запиту».
     Для завершення роботи майстра необхідно натиснути кнопку «Завершити».
     Слід зазначити, що процедуру блокування/скасування власного посиленого сертифіката за електронним запитом наведено в підпунктах 5.10, 5.11 п. 5 Настанови користувача «ІІТ Користувач ЦСК-1» та у «Відеоінструкції по блокуванню/скасуванню посилених сертифікатів за електронним запитом», які можна переглянути в розділі «Скасування, блокування, поновлення сертифікатів» офіційного інформаційного ресурсу АЦСК ІДД ДФС.
     Коментар: «Запитання-відповідь переведено до не чинних у зв’язку з втратою актуальності».

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді