Запит надіслано
ПитанняВ яких одиницях виміру заповнюється звіт № 1-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту» і звіт № 2-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв» та який порядок округлення показників при заповненні звітів?
ВідповідьКоротка:
     Одиницею виміру, яка застосовується при складанні звіту № 1-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту» (далі – Звіт № 1-РС) є декалітри в перерахунку на безводний спирт (дал. б. с). У графах 3-10 розд. І «Рух спирту» та у графі 4 розд. II «Реалізація спирту» Звіту № 1-РС показники заповнюються з округленням до трьох знаків після коми.
     Одиницею виміру, яка застосовується при складанні звіту № 2-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв» (далі – Звіт № 2-РС) є декалітри, у перерахунку на безводний спирт (дал б. с.) та декалітри (дал).
     У графах 4-13 розд. І «Обіг алкогольних напоїв» та у графі 6 розд. II «Обсяги отримання та відвантаження виноматеріалів» Звіту № 2-РС показники заповнюються з округленням до трьох знаків після коми.
Повна:
     Форма Звіту № 1-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту» (далі – Звіт № 1-РС), Порядок заповнення форми звіту № 1-РС та форма звіту № 2-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв» (далі – Звіт № 2-РС), Порядок заповнення форми звіту № 2-РС затверджені наказом Міністерства фінансів України від 11.02.2016 № 49 зі змінами та доповненнями.
     Розділом І Порядку заповнення форми звіту № 1-РС та розд. І Порядку заповнення форми звіту № 2-РС встановлено, що Звіт № 1-РС та № 2-РС суб’єкти господарювання подають в електронній формі засобами електронного зв’язку з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством, як передбачено для податкової звітності.
     Згідно з п. 4 розд. І Порядку заповнення форми звіту № 1-РС одиниці виміру для спирту – декалітри в перерахунку на безводний спирт (дал. б. с).
     Звіт № 1-РС складається з двох розділів. У графах 3-10 розд. І «Рух спирту» та у графі 4 розд. II «Реалізація спирту» Звіту № 1-РС показники заповнюються з округленням до трьох знаків після коми.
     Відповідно до вимог розд. ІІ Порядку заповнення форми звіту № 2-РС одиницею виміру, яка застосовується при складанні Звіту № 2-РС є декалітри, у перерахунку на безводний спирт (дал б. с.) та декалітри (дал).
     Звіт № 2-РС складається з двох розділів. У графах 4-13 розд. І «Обіг алкогольних напоїв» та у графі 6 розд. II «Обсяги отримання та відвантаження виноматеріалів» Звіту № 2-РС показники заповнюються з округленням до трьох знаків після коми.

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді