Запит надіслано
ПитанняЧи необхідно СГ застосовувати РРО/ПРРО у разі, якщо кошти за товар були сплачені через фінансового посередника, у тому числі через LiqРay, WayForPay, але відміна транзакції відбулась одразу після оплати і не передбачає, як отримання коштів в рахунок оплати за товар так і вручення товару покупцю?
ВідповідьКоротка:
                   Застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО)/програмних РРО (далі – ПРРО) є не обов’язковим, у разі, якщо кошти за товар були сплачені через фінансового посередника, у тому числі через LiqРay, WayForPay, але відміна транзакції відбулась одразу після оплати і не передбачає, як отримання коштів в рахунок оплати за товар так і вручення товару покупцю.
                   Однак, у разі отримання коштів продавцем на його поточний рахунок, як оплату за товар, навіть при відміні замовлення одразу після оплати застосування РРО/ПРРО є обов’язковим і повернення коштів відбувається у порядку встановленому законодавством для повернення коштів у випадку повернення товару.
Повна:
                   Участь небанківської фінансової установи не є визначальною у обов’язку застосовувати або не застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО)/програмні РРО (далі – ПРРО).
                   У разі замовлення товару, оплата за який здійснюється через фінансового посередника, у тому числі через LiqРay, WayForPay, визначальним є отримання товару споживачем та/або коштів за придбаний товар продавцем.
                   Тому, у разі отримання коштів продавцем на його поточний рахунок, як оплату за товар, навіть при відміні замовлення одразу після оплати застосування РРО/ПРРО є обов’язковим і повернення коштів відбувається у порядку встановленому законодавством для повернення коштів у випадку повернення товару.
                   У разі, якщо кошти за товар були сплачені через фінансового посередника, у тому числі через LiqРay, WayForPay, але відміна транзакції відбулась одразу після оплати і не передбачає, як отримання коштів в рахунок оплати за товар так і вручення товару покупцю, то застосування РРО/ПРРО є не обов’язковим.

Відповідь оцінили користувачів ЗІР

-       +
   
Натисніть для оцінки відповіді